Funktie stoel

Informatie over diverse funkties van stoelen en fauteuils.

Een tuinstoel staat vaak buiten op het terras en moet daarom enigszins bestand zijn tegen weersinvloeden.

 

 


Een eetkamerstoel wordt gebruikt om op te zitten en is meestal te vinden bij de eettafel.

 

 

 


Een bureaustoel is bestemd om op te zitten tijdens werk of studie aan een bureau.

 

 


Een specifiek soort stoel is de campingstoel en deze is vaak een in- en uitklapbare stoel die daarnaast eenvoudig opklapbaar is.

 


Stoelen kunnen naast een rugleuning, ook voorzien zijn van armsteunen en andere optionele functies, zoals:

 

 


Een voorbeeld van een stoel die voor specifieke doeleinden wordt gebruikt is de horecastoel.

 

 

 


Stoelen moeten gezien worden als een middel waar de mens op kan zitten om tot rust te komen of om te gebruiken tijdens werk of andere activiteiten.

 

 


Stoelen worden voor veel verschillende activiteiten gebruikt en zo zijn er ook uitvoeringen die speciaal bestemd zijn voor en gebruikt worden bij het uitoefenen van een beroep. Een voorbeeld hiervan is de stoel die bij de pedicure te vinden is.

 


Een relax stoel, zoals de naam doet vermoeden, is een type dat is bedoeld voor ontspanning. Hij wordt meestal aangeschaft met een doel, namelijk dat men kiest voor een stoel waar men zich in wil ontspannen.

 


Bij de kapper staan comfortabele stoelen waar de klanten op plaats kunnen nemen. Een kappersstoel komt men overigens tegen in zowel kapperszaken als schoonheidssalons. Daarnaast kennen we ook nog de stoel waar de kapper zelf op plaatsneemt tijdens het werk.

 


Een loungestoel is ontworpen om ook lekker in te liggen en kan voor vele gelegenheden gebruikt worden, maar is vooral bedoeld om te kunnen ontspannen.

 


Een caféstoel wordt gebruikt om te zitten aan een tafel in een café of restaurant. Hij is vaak alleen voorzien van een rugleuning, maar luxe versies kunnen ook een armsteun hebben. In cafés vindt men vaak dezelfde soort stoelen per tafel of verspreid over het gehele etablissement.


Een autostoel moet over een aantal kenmerken beschikken. De voornaamste kenmerken zijn dat deze comfort en een bepaalde veiligheid moet hebben.