De stoel in het café

Een caféstoel wordt gebruikt om te zitten aan een tafel in een café of restaurant. Hij is vaak alleen voorzien van een rugleuning, maar luxe versies kunnen ook een armsteun hebben. In cafés vindt men vaak dezelfde soort stoelen per tafel of verspreid over het gehele etablissement.

Uiterlijk van een caféstoel
De caféstoel is over het algemeen voorzien van vier poten en heeft altijd een rugleuning. Daarnaast kan hij voorzien zijn van armsteunen. Veel modellen zijn gemaakt van hout, en daarnaast zijn de luxere exemplaren vaak gestoffeerd of bekleed met leder.

Materialen, prijs en duurzaamheid
Caféstoelen worden van verschillende soorten materialen gemaakt, die verschillen in prijs en duurzaamheid. Uitvoeringen die gemaakt zijn van duurzame materialen zijn ook over het algemeen hoger geprijsd. Gebruikte materialen bij de vervaardiging zijn onder meer:
· Beukenhout
· Teakhout
· Metaal
· Kunststof
Ieder van deze materialen heeft zijn eigen kenmerken op het gebied van prijs, kwaliteit, duurzaamheid en uitstraling. Daarom zal men voor een bruin café ook andere stoelen kiezen dan voor in een lunchgelegenheid. Een café stoel kan daarnaast gestoffeerd worden met stof, leer of kunstleer voor meer zitcomfort en voor een luxe uitstraling.