De stoel voor op de camping

Een specifiek soort stoel is de campingstoel en deze is vaak een in- en uitklapbare stoel die daarnaast eenvoudig opklapbaar is.

 

Zo kan deze eenvoudig worden opgeborgen, zonder dat het veel ruimte in beslag neemt. Een campingstoel moet overigens niet vergeleken worden met exemplaren die behoren tot een tuinset.

Functie van de campingstoel
Doordat een dergelijke stoel goed in en uit te klappen is, zorgt dit ervoor dat deze eenvoudig is mee te nemen op reis en in de auto, fiets of boot. De campingstoel heeft wanneer men deze voor recreatieve doeleinden gebruikt een aantal voordelen ten opzichte van een normale uitvoering. Deze voordelen zijn:
· Eenvoudig in- en opklapbaar
· Licht van gewicht
· Mobiel
· Eventueel voorzien van opberg-/draagtas om in te vervoeren of op te bergen.
Daarnaast zijn de luxere modellen voorzien van armsteunen en bekerhouders en zelfs een verstelbare rugleuning.

Uiterlijk, materiaal en gewicht
De campingstoelen zijn over het algemeen voorzien van een aluminium frame wat ervoor zorgt dat deze licht van gewicht is en daardoor zeer eenvoudig is mee te nemen op reis. Het gewicht van ligt gemiddeld hoogstens tussen de 3 en 4 kilo.
Het materiaal voor het zitvlak en rugleuning is meestal een flexibele kunststof stof, die zorgt voor een aangenaam gevoel. Het materiaal dat vaak wordt gebruikt voor het zitvlak is een combinatie van nylon en polyester. Dit materiaal heeft als voordeel dat het snel opdroogt wanneer de campingstoel in contact komt met water.