De stoel voor de eetkamer

Een eetkamerstoel wordt gebruikt om op te zitten en is meestal te vinden bij de eettafel.

 

 

 

Een stoel voor in de eetkamer is altijd voorzien van een rugleuning en ook bestaan er modellen die voorzien zijn van armsteunen. 

Uiterlijk en stijlen
Eetkamerstoelen zijn vaak erg eenvoudig en ze beschikken over weinig tot geen extra’s, zoals sommige andere soorten stoelen dit wel hebben. Ze zijn er natuurlijk wel in verschillende vormen en stijlen met ieder een verschillende soort uitstraling. In een woonwinkel worden ze vaak gegroepeerd op basis van stijl of uitstraling. Zo zijn er verschillende stijlen te vinden, zoals:
· Basic
· Rustiek
· Romantisch
· Modern
· Design                                                                                                          Elke stijl wordt gekenmerkt door verschillende soorten materialen en vormen. Het is een individuele keuze van de consument voor wat voor eetkamerstoel men kiest, waarbij de persoonlijke smaak en het beschikbare budget een belangrijke rol spelen.

Keuze voor gebruikte materialen
Net als andere stoelen wordt een stoel voor de eetkamer van verschillende soorten materialen vervaardigd. Het is een individuele keuze van welk soort materiaal men ze wil hebben. Gebruikte materialen voor het frame kunnen zijn:
· Hout
· Metaal
· Kunststof
· Riet

Bekleding van de stoel 

Daarnaast zijn eetkamerstoelen vaak ook voorzien van een zachter of meer comfortabel zitvlak. Ze kunnen een zitvlak of rugleuning hebben die bekleed of gestoffeerd is met bijvoorbeeld leer of textiel. Welke voorkeur men op dit gebied heeft, is ook een kwestie van smaak en behoefte aan duurzaamheid. Sommige materialen zijn wel erg mooi maar ook erg vlekgevoelig en dit kan wanneer mijn bijvoorbeeld kinderen heeft een nadeel zijn.