De stoel die kappers gebruiken

Bij de kapper staan comfortabele stoelen waar de klanten op plaats kunnen nemen. Een kappersstoel komt men overigens tegen in zowel kapperszaken als schoonheidssalons. Daarnaast kennen we ook nog de stoel waar de kapper zelf op plaatsneemt tijdens het werk.

 

Een stoel voor de kapper zelf
De kapper zelf zit soms op een kruk tijdens het knippen en kappen en deze moet over een aantal functies beschikken zodat hij of zij comfortabel en gezond het werk kan uitoefenen. Deze wordt ook wel een tabouret of kappersfiets genoemd. Dit type is belangrijk voor het welzijn van de kapper en moet aan een aantal eisen voldoen om zodoende pijn in de rug en vermoeidheid tegen te gaan. Een goede stoel zal ook moeten voldoen aan de ARBO-normen. Eisen waar deze aan moet voldoen om klachten te voorkomen zijn:
· Stabiliteit
· Mobiliteit
· Hoogteverstelling
· Verstelbare rugsteun
· Mobiliteit om zodoende om de klant te kunnen bewegen zonder de stoel te moeten verplaatsen.
Ze zijn te verkrijgen met verschillende soorten zittingen. Voorbeelden van de vormen van zittingen zijn:
· Rond
· Ovaal
· Zadelvormige zit

De kappersstoel voor de klant
Kappersstoelen voor de klant van een kapsalon moeten comfortabel zitten. Daarnaast is de duurzaamheid belangrijk voor elke kapsalon. Een stoel voor de klant kan in hoogte verstelbaar zijn. Vaak wordt de hoogte veranderd door middel van een pompmechanisme. Het voordeel van een pompmechanisme is dat de klant kan blijven zitten terwijl de stoel dan door de kapper op de juiste hoogte wordt gezet. Verder moet deze stabiel zijn en daarom staan deze vaak op 5 voetstukken.