Ontspannen in de loungestoel

Een loungestoel is ontworpen om ook lekker in te liggen en kan voor vele gelegenheden gebruikt worden, maar is vooral bedoeld om te kunnen ontspannen.

 

Stoelen om te loungen zijn daarnaast vrij groot en soms ook lang.

Tevens zijn ze vaak gestoffeerd of bekleed met leder om zodoende een zo comfortabel mogelijke zit te creëren.

Wat is een loungestoel?
Een loungestoel is bedoeld voor ontspanning. Ontspanning is belangrijk voor de gezondheid van de mens, want ontspanning kan het lichaam voorzien van energie en de geest verfrissen. Een loungestoel is verkrijgbaar in veel verschillende soorten stijlen, van antiek tot uiterst modern. Ze kunnen worden vervaardigd van veel verschillende materialen en men kan ze stofferen met veel verschillende soorten materialen.

Oorsprong en uiterlijk
De lounge stoel kent haar oorsprong in Frankrijk en wordt ook wel een chaise lonque genoemd. Hij is ontstaan in de 18de eeuw. Vroeger bestond een loungestoel uit twee delen. Eén deel was bestemd als voetenbank en het andere deel was de stoel. Hij werd vroeger voornamelijk gebruikt voor een middagdutje. Tegenwoordig bestaan de meeste modellen uit één deel.

Inrichting van een lounge
Zoals als eerder is vermeld, is een loungestoel bedoeld om te ontspannen. Veel horeca gelegenheden richten hun interieur er mee in. Op deze manier probeert men een bepaalde sfeer te creëren, want ze zorgen voor een relaxte sfeer waarin men op een rustige manier kan socializen.