Een speciale stoel voor massage

Stoelen moeten gezien worden als een middel waar de mens op kan zitten om tot rust te komen of om te gebruiken tijdens werk of andere activiteiten.

 

 

Er bestaan veel verschillende soorten die voor verschillende bezigheden worden gebruikt. Een voorbeeld is de massagestoel. Deze masseert de bovenrug, middenrug en onderrug. Het is tevens mogelijk om de bovenbenen te laten masseren. Het doel is om het masseren zoveel mogelijk te laten lijken op een massage door mensenhanden.

Uiterlijk en duurzaamheid
Een massagestoel is een echte relaxstoel die veel comfort biedt. hij is groot, breed en vertoont veel overeenkomsten met een businessclass vliegtuigstoel. De zeer luxe uitvoeringen kunnen overigens ook voorzien worden van een cd-speler, dvd-speler met lcd-scherm.
De bekleding moet voldoen aan een aantal eisen om de duurzaamheid te kunnen waarborgen. Deze eisen zijn:
· Scheurvast
· Zweetbestendig
· Waterdicht
· Huidvriendelijk

Gebruik van een massagestoel
Het gebruik kan plaatsvinden in de privésfeer en daarnaast zijn dezen vaak te vinden op vliegvelden, in hotels, op kantoren, in fitnesscentra en bij kapsalons.

Soorten en mogelijkheden
Er bestaan veel soorten massagestoelen. Goedkopere modellen bieden minder voorgeprogrammeerde opties dan de duurdere. Duurdere uitvoeringen beschikken over een breed scala aan voorgeprogrammeerde opties en deze zijn vaak ook voorzien van een afstandsbediening.
De massages komen tot stand door middel van motoren die in de stoel zijn verwerkt. De motoren werken op elektriciteit en moeten daarom aangesloten zijn via een snoer in een stopcontact of op een accu. Daarnaast beschikken over het algemeen alle modellen over verstelbare zitposities en zijn ze ergonomisch verantwoord.

Extra opties van een massagestoel
Extra mogelijkheden die men aan kan treffen zijn onder andere:
· Verschillende voorgeprogrammeerde massages
· Massage sterkte controller
· Verstelbare rugleuning
· Uitschuifbare voetbank
· Controle mechanisme