De stoel bij de pedicure

Stoelen worden voor veel verschillende activiteiten gebruikt en zo zijn er ook uitvoeringen die speciaal bestemd zijn voor en gebruikt worden bij het uitoefenen van een beroep. Een voorbeeld hiervan is de stoel die bij de pedicure te vinden is.

 

Dit is een behandelstoel en deze kan men vinden in schoonheidssalons waar deze gebruikt worden voor mensen die hun benen laten harsen of een pedicurebehandeling en andere schoonheidsbehandelingen ondergaan.

Soorten stoelen voor de pedicure
Er bestaan verschillende pedicurestoelen. De verschillen betreffen voornamelijk de functies die deze bezit. Hoe meer functies, hoe duurder deze zal zijn. De functies waar deze over kan beschikken zijn:
· Uitneembare en verstelbare hoofdsteunen
· Uitneembare en verstelbare onderbeensteunen en voetsteunen
· Lig- en zitstand
· Draaibaarheid
· Motorisch aangedreven of handmatige bediening
Een belangrijk kenmerk is dat de armsteunen verstelbaar zijn in hoogte. Verstelbare armsteunen in hoogte, maakt het instappen in de stoel een stuk gemakkelijker voor een klant. Wanneer een pedicurestoel motorische aandrijving heeft, is het mogelijk om wanneer iemand erop ligt of zit, deze nog steeds te verstellen in hoogte of in een lig- of zitstand. Dit geschiedt dan door een voetpedaal of een afstandsbediening. De motor wordt aangedreven door middel van elektriciteit.

Bekleding van de pedicurestoel
Wanneer men een pedicurestoel wil aanschaffen moet men rekening houden met de bekleding en hoe deze is gestikt. De juiste bekleding is duurzaam en daarnaast comfortabel om op te zitten. De bekleding moet daarnaast goed gestikt zijn, maar ook weer niet op te veel plaatsen van het zit- of liggedeelte gestikt zijn. Ook het patroon van stiksels heeft invloed op het lig- en zitcomfort.