Kenmerken van een relaxstoel

Een relax stoel, zoals de naam doet vermoeden, is een type dat is bedoeld voor ontspanning. Hij wordt meestal aangeschaft met een doel, namelijk dat men kiest voor een stoel waar men zich in wil ontspannen.

 

Voordeel van een relaxstoel
Een relaxstoel wordt dus voornamelijk aangeschaft om in te ontspannen. Het ontspannen van het lichaam brengt voordelen met zich mee. Een voordeel is onder andere dat het lichaam weer energie krijgt en dit is aangenaam voor het lichaam. Echter om voordeel te halen uit een relaxstoel, moet men een uitvoering aanschaffen die goed bij de lengte en het gewicht van het lichaam past. Daarnaast moeten ze comfortabel zitten, om zodoende optimaal te kunnen ontspannen en te kunnen genieten.

Types en soorten
Er bestaan een aantal verschillende soorten, zoals:
· Fauteuils
· Chaise lonque
· Lounge stoelen
· Massagestoelen
Deze verschillen vooral op de manier hoe je erop zit. Op een fauteuil zit men voornamelijk rechtop of wat onderuit gezakt. Een chaise lonque is een model waarbij ook de benen (deels) worden ondersteund. Men ligt als het ware, maar zit rechtop qua rugpositie. De loungestoel  is weer een tussenvorm van de chaise longue en de fauteuil.

Massagestoel om te relaxen
Een ultieme relaxuitvoering is een massagestoel. Dit type is voorzien van motoren die de rug en benen masseren. Daarnaast is het mogelijk om een dergelijke variant te verstellen in verschillende posities. Men kan kiezen om rechtop te zitten, maar men kan ook kiezen voor een bijna horizontale stand.