Een stoel voor in de tuin

Een tuinstoel staat vaak buiten op het terras en moet daarom enigszins bestand zijn tegen weersinvloeden.

 

 

Er bestaan vele verschillende soorten, die daarnaast van verschillende materialen gefabriceerd kunnen worden.

De verschillende soorten materialen waarborgen allemaal een bepaalde mate van duurzaamheid. De manier hoe men omgaat met tuinstoelen, is overigens mede van invloed op de duurzaamheid ervan. Ze zijn beschikbaar met verschillende opties en functies. Zo zijn er modellen met verstelbare arm- en rugleuningen, uitvoeringen die opklapbaar zijn en modellen die geen van deze functies hebben.

Mogelijke materialen voor buiten
Een stoel voor in de tuin kan worden gemaakt van verschillende soorten materialen. Hierdoor verschillen ze in uiterlijk en kwaliteit van elkaar. Bekende materialen zijn:
· Kunststof
· Teakhout
· Hardhout
· Roestvrij staal (RVS)
· Aluminium
· Weersbestendig vlechtwerk

RVS voor in de tuin
RVS is een zeer geschikt materiaal, want het waarborgt een lange duurzaamheid. RVS heeft daarnaast als bijkomend voordeel dat het zeer onderhoudsvrij materiaal is. Het materiaal RVS kan overigens wel degelijk roesten, want er kan roest ontstaan wanneer RVS in contact komt met andere soorten metalen. Verder kan ook door grondwater roest ontstaan op tuinstoelen van RVS.

Aluminium voor in de tuin
Aluminium heeft tevens een aantal positieve eigenschappen. Aluminium is licht van gewicht, goed roestbestendig en het is redelijk onderhoudsvrij.

Houten stoel voor buiten
Tuinstoelen die worden gemaakt van hout, worden tijdens de fabricage voorzien van een middel dat ervoor zorgt dat het hout weinig tot geen vocht kan opnemen. Dit middel, een wasachtige substantie, bevordert de duurzaamheid. Een houten uitvoering kan door de invloed die de zon erop uitoefent, na verloop van tijd verkleuren.