Op zoek naar een geschikte fauteuil

Een fauteuil is een comfortabele stoel en er wordt ook wel een leunstoel mee bedoeld, dus  luxer dan een gewone stoel en waarin je lekker kunt ontspannen. De fauteuil is overigens afkomstig uit Frankrijk. In de 18e eeuw is deze door de Nederlanders overgenomen.

Modellen fauteuil
Een fauteuil kun je krijgen in veel verschillende vormen en afmetingen,en deze kan van vrijwel ieder soort materiaal gemaakt worden. Ze worden het meest bekleed met stof of leer, maar er zijn ook modellen van kunststof of exemplaren die opblaasbaar zijn.

Vorm en comfort van het zitvlak
Het zitvlak is het belangrijkst, en je moet er comfortabel en ontspannen in kunnen zitten. De vorm van het zitvlak is dus van groot belang voor een juiste en gemakkelijke zithouding. Veel mensen laten zich direct leiden door hoe een fauteuil eruit ziet. Denk hierbij aan de vorm of de kleur, terwijl het zitcomfort dus het belangrijkste is. Probeer een fauteuil dus eerst goed uit. Pas na een half uurtje kun je zeggen of je gemakkelijk erin zit. 

Bekleding en uiterlijk
Een fauteuil kan er door de bekleding erg mooi uitzien. Toch moet er tijdens het uitzoeken van de bekleding rekening gehouden worden met een aantal factoren, waarvan kinderen en huisdieren de belangrijkste zijn. Een uitvoering die gemakkelijk te reinigen is, zal in het geval van kinderen en huisdieren beter zijn dan een variant die je minder goed kunt reinigen. Kinderen en huisdieren zorgen meestal voor vlekken in de bekleding en huisdieren geven ook nog eens veel haar af.