Keuzemogelijkheden bij het kopen van een stoel

Wanneer u op zoek gaat naar nieuwe stoelen, dan speelt een aantal zaken een rol. Welke functies wilt u en wat zijn uw voorkeuren op het gebied van model, materiaal en kleur ? Wat is uw budget ? Welke winkels bezoekt u ?

 

Heeft u speciale wensen met betrekking tot comfort ? Wenst u een bepaalde stijl zodat de stoel die u gaat kopen past bij de rest van uw inrichting ?

Het maken van een keuze
Op het moment dat u een stoel wilt gaan kopen, dan weet u misschien nog niet precies hoe deze er uit zal moeten zien, maar vaak weet u wel aan welke wensen en eisen hij moet voldoen. Op basis hiervan kunt u winkels bezoeken en zich laten informeren over mogelijke keuzes die aansluiten bij uw behoeften. Een aantal overwegingen speelt nagenoeg altijd een rol bij de keuze:
· Uw budget bepaalt wat de prijsklasse is waarin u op zoek gaat.
· Stijl van de ruimte waarin de stoel komt. Dit houdt in dat wanneer u een exemplaar wilt kopen voor bij de eettafel, dat het dan het mooiste is wanneer deze in dezelfde stijl is; echter contrast kan ook mooi zijn.
· Kwaliteit en duurzaamheid spelen voor nagenoeg iedereen een rol. Deze aspecten staan natuurlijk in verband met de prijs, maar er zijn ook persoonlijke factoren die invloed hebben op de waarde die u hier aan hecht. Wanneer u kinderen en huisdieren heeft, dan zult u wellicht andere c.q. hogere eisen aan de kwaliteit en duurzaamheid stellen, dan wanneer u alleenstaand bent. Daarnaast kan het ook van belang zijn hoe vaak u normaliter van meubilair wisselt. Wanneer u gewend bent iedere vijf jaar uw inrichting te vernieuwen, dan zijn kwaliteit en duurzaamheid voor u wellicht van minder belang dan wanneer u van plan bent twintig jaar ermee te doen.
· Persoonlijke smaak en voorkeur voor bepaalde materialen en kleuren. Naast het feit dat u uw nieuwe stoel wilt laten matchen met de rest van de inrichting, speelt ook uw persoonlijke voorkeur een rol bij de keuze voor bepaalde materialen en kleuren. Voor wat betreft het materiaal speelt daarnaast ook nog eens mee, dat ieder materiaal andere eigenschappen heeft betreffende kwaliteit, onderhoud, levensduur, comfort en vlek- en vuilgevoeligheid.
· Probeer in de winkel altijd hoe het zitcomfort is. Ga zitten zoals u dat thuis ook zou doen en let er ook op of de leuning prettig aanvoelt tegen uw rug. Kijk ook of de zithoogte, hoogte van de leuning en hardheid prettig zijn. Beoordeel dus hoe comfortabel een stoel is. 

Verkooppunten en assortiment
Er zijn vele verkooppunten en afhankelijk van welke soort en stijl u wilt kopen, kunt u terecht bij onder meer woonwinkels, kantoorzaken, tuincentra en bouwmarkten, maar ook bij de vele internetaanbieders. U heeft dus voldoende mogelijkheden om de stoel van uw dromen te vinden en u kunt ook uitgebreid de verschillende modellen op het gebied van uiterlijk, prijs en kwaliteit met elkaar vergelijken. Ook wanneer u vanwege een beperkt budget of omdat u niet veel wilt uitgeven een tweedehands stoel wilt kopen, dan zijn er vele mogelijkheden om te slagen. Er zijn vele zaken die tweedehands meubelen verkopen, maar u kunt ook terecht bij kringloopwinkels en marktplaatsen op internet waar voornamelijk particulieren hun tweedehands produkten te koop aanbieden.