De eigenschappen van een kunststof stoel

Kunststof stoelen zijn veel voorkomende stoelen die voor zowel binnen als buiten worden gebruikt.

 

 

Kunststof is een type materiaal wat eenvoudig  te bewerken is en daarom bestaan er veel verschillende typen kunststoffen stoelen. Tevens is de kunststof stoel verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog.

Eigenschappen van kunststof
Kunststof wordt gevormd door chemische verbindingen die door middel van scheikundige processen zijn ontstaan, en komt dus niet tot stand door natuurlijke processen, maar is een materiaal dat scheikundig is ontwikkeld. Het materiaal kan verschillen in hardheid. Dit heeft allemaal te maken met het verwerkingsproces van het materiaal.

Vormen, soorten en kleuren
Kunststof stoelen zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Het materiaal is eenvoudig te bewerken en er bestaan dan ook veel verschillende vormen en soorten. Daarnaast kunnen ze tegen een stootje en zijn ze in grote mate onderhoudsvrij en daarnaast eenvoudig met water schoon te maken. Een ander voordeel is dat ze zeer licht van gewicht zijn. Ze zijn hierdoor eenvoudig te verplaatsen en eenvoudig mee te nemen op reis. Daarnaast is de relatief lage prijs een groot voordeel.

Verschil tussen een kunststof en een houten stoel
Kunststof heeft een aantal voordelen ten opzichte van stoelen die vervaardigd worden van hout. Deze voordelen zijn:
· Bestendig tegen schimmels
· Het rot niet
· Bestand tegen vorst
· Splintert niet
Deze voordelen maakt het een zeer goed geschikt materiaal om stoelen van te vervaardigen.