De kracht van een plastic stoel

Plastic is een type kunststof en wordt gebruikt om stoelen van te vervaardigen. Het is een kunststof waar door middel van verhitting een product of voorwerp van gemaakt kan worden. Dit geldt niet voor alle kunststoffen, maar wel voor de kunststoffen van polymeren.

Informatie over het materiaal
De polymeren die gebruikt worden voor stoelen zijn thermoplast. Dit houdt in dat ze door middel van verhitting in vormen gegoten worden, waarna ze stollen en een hard soort plastic zijn geworden.
Een groot voordeel van dit type plastic is dat het zeer goed recyclebaar is, omdat het weer makkelijk te smelten is om daarna weer terug gespoten te worden in verschillende vormen.

De plastic stoel
Wanneer men een plastic stoel koopt, heeft men buitengewoon veel keuze qua kleur. Vaak zijn stoelen van dit materiaal voorzien van een ijzeren frame met een zitvlak en rugleuning van plastic.
Het is ook mogelijk om een 100% plastic stoel te nemen. Deze bestaan vaak uit één geheel om de stoel stevig te houden.
Een groot voordeel van dergelijke stoelen is dat plastic een zeer licht materiaal is, waardoor deze zeer gemakkelijk te verplaatsen zijn.
Een ander niet oninteressant aspect van een plastic stoel is dat deze erg onderhoudsarm is, vanwege het feit dat deze namelijk eenvoudig te reinigen is met water.