De kenmerken van een gietijzeren stoel

Een gietijzeren stoel wordt veel gebruikt voor buiten. Daarnaast kunnen ze uiteraard ook binnen gebruikt worden. Gietijzer is een zeer sterk materiaal om een stoel van te maken, maar ook zeer zwaar.

 

 

Het gietijzer wordt echter niet gebruikt voor de rugleuning of zitvlak, omdat het materiaal niet zo prettig aanvoelt als men er direct met het lichaam op zit. Deze zones worden vaak gestoffeerd of zijn bedekt met vlechtwerk.

Eigenschappen van het materiaal
Gietijzer is een mengsel van ruw ijzer, koolstof, silicium en mangaan. Deze verschillende stoffen worden op zeer hoge temperatuur samen gesmolten. Na het samensmelten van deze stoffen wordt het gietijzer in vormen gegoten, om zodoende verder bewerkt te kunnen worden voor verschillende doeleinden.

Voordelen van een gietijzeren stoel
Een gietijzeren stoel bezit een aantal voordelen. Ze kunnen zowel voor binnen als buiten gebruikt worden en zijn goed bestand tegen diverse weersinvloeden. Met hun robuuste uiterlijk worden ze veel gebruikt als tuinstoelen. Daarnaast heeft het materiaal nog een aantal voordelen. De voordelen van dit materiaal zijn:
· Erg duurzaam materiaal
· Onderhoudsarm
Naast de genoemde voordelen kunnen gietijzeren stoelen in combinatie met de materialen hout en rotan gemaakt worden. Het frame wordt gemaakt van gietijzer en het zitvlak en rugleuning kunnen gemaakt worden van hout of gevlochten rotan.
Kortom, het is een uitermate geschikt materiaal om stoelen van te maken en het kan daarnaast in combinatie met andere materialen toegepast worden.