Op zoek naar een stoelhoes

Stoelen zijn er in veel verschillende soorten en maten. Ze worden vervaardigd van verschillende materialen en kunnen bekleed worden.

 

 


De bekleding vindt vaak plaats op armsteunen, rugleuning en zitvlak. Voor de bekleding wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen, zoals stof,  rubber, leer en riet.

Wat is een stoelhoes?
Een stoelhoes kan tevens van verschillende materialen vervaardigd worden. Een stoel kan door middel van een hoes een ander uiterlijk krijgen. Een aantal voordelen van hoezen zijn:
· Verkrijgbaar in alle kleuren
· Eenvoudig verwisselbaar
· Goedkoper dan stofferen
· Biedt bescherming

Kenmerken van de stoelhoes
Een belangrijk aspect van een hoes is dat het bescherming tegen slijtage biedt. Daarnaast is het een zeer goede oplossing als men bang is voor vlekken op de stoel, want een hoes biedt dan uitstekende bescherming.
Tevens kunnen stoelhoezen voor afwisseling zorgen betreffende het uiterlijk van de stoelen. Ze zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en met verschillende prints. Een voordeel ervan is dat ze eenvoudig te verwisselen zijn. Hoezen worden ook veel gebruikt voor autostoelen. Een hoes voor in de auto biedt bescherming tegen zonlicht, wat verkleuring kan veroorzaken van het interieur. Daarnaast kunnen deze hoezen extra kussens bevatten, die de bestuurder meer zitcomfort bieden.