Bekende merken

Stoel en fauteuil merk informatie.

Iedereen kent Ikea wel, de Zweedse zaak waar je op het gebied van wonen nagenoeg alles kunt kopen. Ikea heeft een gunstige prijs-/ kwaliteit verhouding en hun artikelen zijn voor nagenoeg iedereen betaalbaar.


De Lafuma stoel is ideaal als het op de juiste zithouding aankomt, want hij zorgt voor de perfecte ontspanning en zorgt dat je lichaam heerlijk uitrust. Lafuma stoelen zijn in een aantal soorten verkrijgbaar, maar de bekendste is toch wel de lounge chair.


Leolux zorgt voor een bijzondere inrichting en kan zorgen dat alle woonwensen uitkomen en staat voor een modern design dat in vrijwel iedere woning toe te passen is.

 


Door de eerste Wereldoorlog werd in 1917 noodgedwongen een dunne staaldraad met kraft pakpapier omwikkeld, en hierdoor ontstonden draden die op een weefgetouw geweven konden worden.

 


De Orange Slice stoel werd in 1960 ontworpen door Pierre Paulin voor de firma Artifort.

 

 


Iedereen die wel eens pijn heeft door rugklachten, weet wat het betekent om tijdens werkzaamheden een gezonde en goede zithouding te hebben. Zo kom je gemakkelijk de dag door zonder pijn en moeheid in je lichaam.

 


De meubelfabrikant Stokke uit Noorwegen is in 1972 als eerste met deze kinderstoel gekomen. Daarna zijn er diverse andere fabrikanten geweest die deze hebben nagemaakt. Peter Opsvik is de ontwerper van deze zeer fraaie stoel, een model dat met het kind meegroeit.


Charles en Ray Eames speelden een enorme rol in het design na de oorlog in Amerika. Ze maakten gebruik van nieuwe mogelijkheden en waren in hun designs de tijd ver vooruit.


De in Parijs geboren Philippe Starck is een ontwerper die zowel kleine als grote projecten maakte.

 

 


Een Thonet stoel staat voor flexibel wonen maar ook werken, en is te herkennen aan:
· Kwaliteit
· Vormgeving
· Traditie

 


Je rug is zeer belangrijk voor je en problemen hieraan kunnen veel pijn veroorzaken en soms zelfs voor blijvend letsel zorgen.

 

 


Castelli werd in 1877 opgericht door meubelfabrikant Cesare Castelli. Na de tweede wereld oorlog werden de meubels van dit merk vooral bekend door de gemakkelijk te gebruiken en op te bergen kantoormeubels.

 


De stijl uit de jaren 80 is weer terug. Vooral in het interieur zijn de meubels uit die tijd zeer populair en je ziet van alles weer opnieuw verschijnen.

 

 


Als je op vakantie gaat wil je ook graag van alle gemakken voorzien zijn. Een vakantie is namelijk bedoeld om lekker te ontspannen en uit te rusten.

 

 


Voor je lichaam is er niets belangrijker dan dat je er goed mee omgaat. Ook tijdens je werk moet hier aan gedacht worden.