Een typische Castelli stoel

Castelli werd in 1877 opgericht door meubelfabrikant Cesare Castelli. Na de tweede wereld oorlog werden de meubels van dit merk vooral bekend door de gemakkelijk te gebruiken en op te bergen kantoormeubels.

 

Vooral stapelbare en inklapbare stoelen maakten Castelli tot een bekende naam.

De uitvoering van de Castelli stoel
Een Castelli is in verschillende uitvoeringen te krijgen. Een zeer bekende uitvoering is de Plia en deze zorgde ervoor dat het merk vooral ook bij de grote menigte bekend werd. Twee andere bekende modellen zijn de Plana en de Platone.

Castelli Plia
Deze is gemaakt van kunststof en werd in 1967 geïntroduceerd op de beurs van Milaan. De stoel was zo’n succes dat deze meteen dezelfde dag al uitverkocht was. De Plia is de inklapbare variant zoals we die allemaal wel kennen, en is gemakkelijk op te bergen en ruimtebesparend. Deze Castelli wordt vaak in keukens of kleinere ruimtes gebruikt. Hij is vervaardigd van een stalen frame en transparant kunststof. Tegenwoordig worden ze in alle kleuren gemaakt.

Modellen van Castelli
Tegenwoordig maakt Castelli meer soorten dan alleen maar de stapelbare of inklapbare stoelen, zoals onder meer:
· Bureaustoelen
· Lounge stoelen
· Rijen-stoelen
Toch zal het merk vooral bekend blijven vanwege de stapelbare en inklapbare modellen. Ook deze zijn met de tijd verder ontwikkeld en verkrijgbaar in verschillende modellen en uitvoeringen. Zo heb je tegenwoordig onder meer:
· Zody Systeem 89 – Moderne uitvoering van het stapelmodel.
· Systeem X99 – Klassieke uitvoering van het stapelmodel.
· Systeem 55 Office – Speciaal voor kantoren.
DSC Axis – Deze zitten in rijen aan elkaar en kunnen ingeklapt worden. Denk hierbij aan toepassing in collegezalen of bioscoop.