De terugkomst van de Chaplin stoel

De stijl uit de jaren 80 is weer terug. Vooral in het interieur zijn de meubels uit die tijd zeer populair en je ziet van alles weer opnieuw verschijnen.

 

 

  

Chaplin stoel
Een van de meest bekende stoelen uit de jaren 80 is de Chaplin. Deze werd samen met de Charly geproduceerd. De namen zeggen het al, ze zijn vernoemd naar de bekende acteur Charly Chaplin.

Kenmerken van een Chaplin
De Chaplin heeft een aantal opvallende kenmerken. Zo is het zitgedeelte geheel omsloten waardoor de leuningen dus als het ware in de stof verpakt zitten. Het zitgedeelte steunt op 4 dunne poten en hij heeft rechte poten, terwijl de Charly iets krommere poten heeft. In de stof zitten ritsen, waardoor je deze gemakkelijk kunt afritsen en zo gemakkelijk wassen. De gehele stoel ziet er door de omsloten stof strak en modern uit. De Chaplin is ook nu nog goed in verschillende woonstijlen te plaatsen en is ook te krijgen met wieltjes onder de poten, waardoor deze gemakkelijk verreden worden.

Firma Montis en Chaplin
De Chaplin wordt gemaakt door de firma Montis uit Dongen en werd in 1983 ontworpen door Gerard van den Berg. Ook nu nog zijn deze modellen erg populair en is er veel vraag naar. De afgelopen jaren is deze klassieke stoel zelfs nog verbeterd om aan de hedendaagse eisen te voldoen. Zo wordt dit merk zeer veel gebruikt als vergaderstoel. Hij zorgt voor veel comfort waardoor er gemakkelijk lang op gezeten kan worden. De nieuwe uitvoering heeft zelfs een verstelbare rug waardoor deze voor iedereen aan te passen is, om zo de juiste zithouding te krijgen. De stoel heeft een kleine hendel aan de zijkant waardoor deze in verschillende standen te zetten is.  

Prijs van deze designstoel
De Chaplin is een designstoel en de prijs is dan ook vrij hoog. Vanaf ongeveer € 3500,00 is deze te verkrijgen en je zult hem vooral vinden in de betere woninginrichting zaken.