De Lloyd loom stoel

Door de eerste Wereldoorlog werd in 1917 noodgedwongen een dunne staaldraad met kraft pakpapier omwikkeld, en hierdoor ontstonden draden die op een weefgetouw geweven konden worden.

 

Een weefgetouw heette toen een loom en de bedenker hiervan was Marshall B. Lloyd. Hij noemde dit nieuwe weefsel daarom Lloyd Loom. 

Materiaal, uitstraling en kwaliteit
Van dit weefsel konden meubels gemaakt worden, zoals de Lloyd Loom stoelen. Deze zijn redelijk sterk en ook nu nog is een stoel van dit merk te vinden in menig interieur, vooral omdat deze een specifieke uitstraling heeft die tijdloos is. De vormgeving en de manier waarop de Lloyd Loom gemaakt wordt, zorgen ervoor dat deze nog steeds zeer populair is.

Kenmerken van de Lloyd Loom stoel
Kenmerken van dit merk zijn onder meer:
· Geen onderhoud
· Tijdloos
· Zeer sterk materiaal
· Comfortabel om in te zitten
· Aparte vormgeving

Opfrissen van de Lloyd Loom stoel
Als je genoeg hebt van de kleur, dan hoef je deze zeker niet weg te doen, want deze is namelijk vrij eenvoudig over te spuiten in een andere kleur. Laat dit echter wel door een vakman doen. Het overspuiten kost tussen de € 85,00 en € 100,00 per stuk.

Ontwerpers van de stoel
Omdat Lloyd Loom tijdloos en erg populair is, zijn er tegenwoordig veel bekende ontwerpers die een Lloyd Loom collectie maken. De bekendste voor ons is waarschijnlijk Jan des Bouvrie.

Stoelen voor binnen en buiten
Lloyd Loom meubelen zijn niet alleen voor binnen; ook voor buiten zijn er collecties te verkrijgen. Deze zijn speciaal behandeld zodat deze bestand zijn tegen de weerselementen en lang mee kunnen gaan. Zo kun je dus ook in je tuin of op je terras genieten van Lloyd Loom meubelen.