De eigenschappen van een Orange Slice stoel

De Orange Slice stoel werd in 1960 ontworpen door Pierre Paulin voor de firma Artifort.

 

 

Ook nu nog is de Orange Slice nog erg populair, zeker onder de verzamelaars. Hij heeft een speels karakter en zeker als er meerdere Orange Slice stoelen bij elkaar staan, zorgt dit voor een zeer fraai aanzicht. Als je een Orange Slice ziet, lijkt het of deze van alle kanten omkruld wordt.

Materiaal en vormgeving
De Orange Slice bestaat uit twee delen en dit zijn twee precies dezelfde schelpen die gemaakt zijn van geperst beukenhout. Dit hout is afgedekt met vormschuim en het onderstel is gemaakt van een verchroomde metalen buis. Deze stoel kan geleverd worden met een voetenbankje in dezelfde kleur. De stoel zorgt dus voor een zeer comfortabele zit waardoor je lekker kunt ontspannen. 

Kleur van de Orange Slice
Een Orange Slice heeft de naam ook te danken aan de kleur, want deze werd vooral gemaakt in oranje, maar dit kon wel verschillen van licht tot donkerder oranje. Tegenwoordig zijn deze stoelen te krijgen in alle kleuren en vaak wordt dit in opdracht gerealiseerd. 

Stofferen van een Orange Slice stoel
Als het stof versleten is, dan is dit vrij eenvoudig te vervangen. Hiervoor kun je terecht bij een meubelstoffeerder, die ervoor zorgt dat je Orange Slice weer als nieuw lijkt. Zo hoef je niet veel geld uit te geven aan een nieuwe stoel, omdat hij gewoon gerestaureerd of opgeknapt kan worden.

Prijs en verzamelwaarde
De Orange Slice is verkrijgbaar vanaf € 1250,00. Tweedehands zal hij meestal tussen de € 500,00 en 750,00 kosten. Een tweedehands exemplaar kun je gewoon laten opknappen mocht dit nodig zijn. De Orange Slice is overigens een verzamelaars object, en zeker de eerste uitvoeringen zijn nu veel geld waard.