Een stoel van de ontwerper Philippe Starck

De in Parijs geboren Philippe Starck is een ontwerper die zowel kleine als grote projecten maakte.

 

 

Hij was al snel een van de bekendste ontwerpers en ook wel de meest eigenzinnige ontwerper van deze tijd. In 1968 richtte hij zijn eigen bedrijf op. In eerste instantie richtte hij zich voornamelijk op het huizen bouwen, maar in de jaren 70 veranderde dit en ging hij meer aan interieurinrichting doen. Zijn grote doorbraak kwam toen hij de privévertrekken van president Mitterand mocht inrichten. Hij werd wereldwijd bekend en kreeg veel opdrachten uit de gehele wereld binnen. Zo heeft hij onder meer hotels in Parijs, Tokio, Madrid en New York van interieur voorzien. Door deze opdrachten ging hij ook steeds meer losse meubelstukken ontwerpen.

Namen van ontwerpen van Philippe Starck
De ontwerpen van Philippe Starck hebben vaak moderne namen, zoals:
· Dr. No
· Bubble Club
· TopTop
· Fort Knox
Deze modellen zijn ook nu nog in diverse musea te bewonderen.

Stijl van de Philippe Starck stoel
Een Philippe Starck stoel heeft een eigen uitstraling. Zo is deze modern en verkrijgbaar in verschillende mooie en opvallende kleuren. Ook de stoelen zijn voorzien van een aparte naam, zoals:
· Gioco
· Bubble Club
· Dr. No
· Louis Ghost en Victoria Ghost
· Lord Yo

De comfortabele Gioco
De Gioco is een fauteuil en de zit is zeer comfortabel. Deze Philippe Starck kan binnen en buiten gebruikt worden en wordt gekenmerkt door een stijlvol design en is verkrijgbaar in mooie luxe kleuren.

Bubble Club meubels
De Bubble Club is zoals de naam al zegt, een club van meubels bestaande uit 2 stoelen, een bank en een tafeltje. De meubels zijn ook los te verkrijgen. De meubels zien er zwaar uit, maar zijn eigenlijk zeer licht wat komt door de holle kern van de meubels. De meubels zijn waterbestendig en kunnen ook buiten gebruikt worden. 

De robuuste Dr. No
De Dr. No stoel is een zeer robuuste stoel, is stapelbaar en kan ook buiten gebruikt worden. Hij kan in combinatie met een tafel gekocht worden met de naam Dr. Na.

Louis Ghost en Victoria Ghost
Dit is een hommage aan Lodewijk XV. De Louis Ghost is een iets robuustere uitvoering dan de Victoria Ghost en ze zijn te verkrijgen in de kleuren transparant, zwart, wit of grijs.  

Lord Yo
Deze Philippe Starck is een echte klassieker, die verkrijgbaar is in diverse kleuren en mooi is in combinatie met de Lord Yi tafel. De stoel is ook buiten te gebruiken.

Tijdloze karakter van de Philippe Starck stoel
Philippe Starck zorgde voor een tijdloze collectie die bij iedere stijl wel past. Door het materiaal dat gebruikt is, zijn alle meubels ook buiten te gebruiken.