Prettig zitten in een stoel van Stokke

Iedereen die wel eens pijn heeft door rugklachten, weet wat het betekent om tijdens werkzaamheden een gezonde en goede zithouding te hebben. Zo kom je gemakkelijk de dag door zonder pijn en moeheid in je lichaam.

 

Veel mensen met rugklachten hebben enorm veel baat bij een Stokke stoel. Deze zijn goed voor je rug en bieden de juiste zithouding voor iedereen. Ze zijn afkomstig uit Noorwegen en je kunt ze vrijwel direct herkennen. Ze hebben 3 typische kenmerken. Deze zijn:
· Moderne vormgeving.
· Ze zijn beweeglijk.
· Ze zijn meestal van beukenhout gemaakt.

Ontwerper van de Stokke stoel
Een Stokke is meestal ontworpen door Peter Opsvik. Deze meubelontwerper is vrij bekend en heeft voor zijn ontwerpen al diverse grote prijzen in de wacht gesleept.

Aanbeveling door therapeuten
De Stokke stoelen worden vaak aanbevolen door therapeuten die gespecialiseerd zijn in rugklachten. Een Stokke stoel zorgt voor een totaal andere manier van zitten. De hoek tussen benen en wervelkolom is groter dan 90◦. Dat is een van de opvallendste aspecten ervan en het lijkt haast of je van de zitting af zult gaan glijden. Op gewone stoelen wordt je wervelkolom gedwongen om zich te krommen terwijl dit op een Stokke juist helemaal niet zo is, want dit wordt namelijk voorkomen door het hellende zitgedeelte. De Stokke schommelt als het ware van achter naar voren en dat zorgt voor een actievere zit. Je lichaamsgewicht wordt automatisch verdeeld en daardoor gaat de rug recht staan. Vandaar dat therapeuten zelf veel werken met deze stoelen om de zithouding te verbeteren, maar ook zeker aan de patiënten aanbevelen. Zeker als je op je werk de hele dag moet zitten is het aan te raden een Stokke stoel aan te schaffen.

De Stokke voor thuis
Stokke stoelen zijn zeker niet alleen voor op het werk. Ook thuis zul je er veel profijt van hebben. Lekker ‘s avonds ontspannen voor de tv of een boek lezen. Ook hiervoor is dit merk uitermate geschikt. Voor de totale ontspanning kan er zelfs een voetenbankje bij gekocht worden. Zo kunnen je benen ook ontspannen en uitrusten. De prijs van het goedkoopste model ligt op ongeveer € 150,00.