Een fauteuil voor de eetkamer

Er zijn vele soorten fauteuils die verschillend kunnen zijn op het gebied van functionaliteit en uiterlijk. In dit artikel kunt u meer lezen over eetkamerfauteuils; modellen die speciaal bedoeld zijn voor bij de eettafel.

 

Keuze voor een fauteuil voor de eetkamer
Een eetkamerfauteuil moet zowel functioneel als op het gebied van uitstraling voldoen aan een aantal eigenschappen zoals:
· Omdat dit model bij een eettafel komt te staan, kiezen velen daarom een exemplaar dat qua uiterlijk en stijl past bij de eettafel. Vaak wordt daarom ook een complete eetkamerset aangeschaft.
· Ook de afmetingen zijn van belang. Wanneer u voor een bepaald aantal kiest, dan moeten deze qua maatvoering ook allemaal aan c.q. bij de tafel passen. De fauteuils moeten ook onder de tafel kunnen worden geschoven.
· Omdat men vaak langere tijd achter elkaar aan tafel zit, moet men er comfortabel op kunnen zitten. Er bestaan ook modellen met bijvoorbeeld een verstelbare rugleuning. Veel eetkamerstoelen zijn voorzien van armleuningen c.q. armleggers. Houdt wel rekening met de vorm en hoogte van de armleuning in relatie tot de hoogte van de tafel. Om goed te kunnen zitten moet ook de zithoogte passend zijn bij de hoogte van de tafel.
· Er zijn ook uitvoeringen die voorzien zijn van wielen. Dit vergemakkelijkt het schuiven met de stoel en is ook praktisch bij het schoonmaken van de ruimte.
· Omdat de stoelen bij de eettafel worden gebruikt, moet men rekening houden met de keuze van het materiaal. Het gebruikte materiaal voor met name de bekleding, moet onderhoudsvriendelijk zijn en redelijk vlek- en vuilbestendig.

Stijl van de eetkamer en de fauteuil
Op het gebied van eetkamerfauteuils kan men een keuze maken uit vele stijlen zoals:
· Rustiek.
· Modern.
· Design.
· Klassiek.
· Romantisch.
Vaak zal er gekozen worden voor een stijl die past bij de kamer en eettafel. Daarnaast zal bij de keuze ook de persoonlijke smaak voor een bepaalde stijl, model, kleur en materiaal een belangrijke rol spelen. Het kiezen voor een bepaalde eetkamerfauteuil is dus naast de eisen die er aan het functionele aspect worden gesteld, met name een kwestie van smaak en budget.