Het gemak van een opblaasbare stoel

Tegenwoordig kunnen stoelen van verschillende soorten materiaal gemaakt worden. De meeste zijn van kunststof, hout of staal maar tegenwoordig zijn er ook opblaasbare stoelen van kunststof.

 

Een opblaasbare stoel zorgt ook voor voldoende zitcomfort en is vrij sterk. Een handig voordeel is dat deze ook gemakkelijk te verplaatsen is, vanwege het lichte gewicht.

Modellen en kleuren
Er zijn verschillende modellen opblaasbare stoelen. Ze zijn vaak in verschillende kleuren te krijgen en passen dus in vrijwel ieder interieur. Ze zijn er in eenvoudige en luxe uitvoeringen. Je ziet ze vaak in kinder- of tienerkamers, maar ook in het normale woondecor is een dergelijke stoel te plaatsen. Zo zijn er zelfs design modellen en deze hebben verschillende grappige vormen. Zo heb je bijvoorbeeld ook exemplaren die gemaakt zijn van 10 opblaasbare ballen. De 5 grote ballen vormen het zitgedeelte en de kleine ballen zorgen voor een lekkere rug- en armleuning. Deze kan ook buiten gebruikt worden en is zelfs te verzwaren door middel van water. Het water kan in de onderste ballen toegevoegd worden, waardoor de stoel dus steviger staat.

Reclame en promotie
Opblaasbare stoelen worden ook als reclamemateriaal gebruikt of als relatiegeschenk. De kwaliteit hiervan is veel minder dan die van een exemplaar dat echt voor het woonplezier bedoeld is. Ze kosten dan ook vaak maar een paar euro en worden gratis weggeven als promotiemateriaal of als relatiegeschenk. Hij kan ook voorzien worden van teksten en logo’s. Dit is dus een ludieke manier om je bedrijf te promoten.

Waterpret bij het zwembad of strand
Ook zie je geregeld opblaasbare stoelen in het zwembad of op het strand. Deze functioneren hetzelfde als een luchtbed en je kunt er lekker mee op het water dobberen. Deze varianten zijn meestal ook uit te klappen, waardoor je er ook lekker in kunt liggen en zorgen zo dus voor veel waterpret. Het is wel gemakkelijk als je voor het opblazen een voetpomp of automatische pomp aanschaft, anders ben je vrij lang bezig met het opblazen. Een duurdere en luxere opblaasbare variant die speciaal voor het water gemaakt is, heet Sevylor. Deze is voorzien van een extra nylonlaag waardoor hij steviger is en minder snel kapot gaat. De stoel biedt veel comfort en heeft een verstelbare rug en armleuning. Er is zelfs een aparte bekerhouder in gemaakt, zodat je lekker op het water van een drankje kunt genieten. Als extra optie kan er ook nog een parasol bevestigd worden, zodat je niet direct in de zon zit. Deze comfortabele uitvoering is overigens redelijk prijzig.