Een stoel op wieltjes

Stoelen die voorzien zijn van wieltjes zijn gemakkelijk te verplaatsen, of je er nu wel of niet in zit.

 

 

 

Soorten stoelen met wieltjes
Als je een stoel met wieltjes wilt aanschaffen, dan zul je zien dat er veel verschillende soorten wieltjes zijn. Kijk en probeer eerst goed of de stoel voor jou gemakkelijk te verrijden is, voor je deze aanschaft. Denk hierbij ook aan de vloer die je in je eigen huis hebt. Er zijn namelijk verschillende types voor de verschillende soorten vloeren die men in huis kan hebben. Voor een harde vloer zoals tegels, een laminaatvloer en een zachte vloer met tapijt zijn er verschillende soorten verkrijgbaar. De wieltjes zullen overigens nagenoeg altijd gemakkelijker glijden over een vlak en glad oppervlak.

Voorkomen van beschadigingen
Zorg voor de veiligheid van je vloer wel dat je een stoel met wieltjes kiest, die je vloer niet beschadigt. Je wilt natuurlijk geen krassen op je vloer krijgen of stukken uit je vloer trekken als je de stoel verrijdt. 

Bevestigen van de wieltjes
Je hoeft niet persé een nieuwe stoel te kopen als je graag een stoel met wieltjes wilt hebben. Ze zijn namelijk ook op bestaande exemplaren te bevestigen. Als je er verstand van hebt, dan kun je dit zelf doen, maar anders kun je het beter door een vakman laten doen. Deze zal zorgen dat de juiste modellen bevestigd worden en letten op een goede kwaliteit en duurzaamheid.