De stoel in verschillende soorten | stoellift

Een stoel is een zitmeubel dat ervoor zorgt dat je lichaam even tot rust kan komen. Een exemplaar met een rugleuning en armleuningen aan beide kanten waarin je weg kunt zakken, wordt vaak met het chiquer woord fauteuil aangeduid. De prijs van een stoellift of traplift is vaak hoog maar men kan hier een vergoeding voor krijgen.

 

Tegenwoordig zijn stoelen in verschillende vormen en uitvoeringen te verkrijgen. 

Diverse soorten en functies
Stoelen zijn er voor verschillende doeleinden en komen dus ook in veel verschillende vormen voor. Voor iedere ruimte of inrichting is wel een model te krijgen dat er bij past. Ze kunnen vele functies hebben maar het komt toch op het zitten neer, waarbij men kan ontspannen en tot rust kan komen. Hier volgen enkele omschrijvingen van bekende typen en soorten.

Kenmerken van een stoellift of traplift
Een luxe uitvoering van een standaard stoellift kan in de papieren lopen. echter veel mensen hebben een stoellift straks nodig. zeker de senioren die niet op de begande grond wonen. De prijs van een stoellift is verschillend en het is raadzaam om eerst goed te vergelijken en diverse offertes aan te vragen voordat je een stoellift of een traplift koopt.

De kerkstoel
Een kerkstoel is speciaal gemaakt voor in de kerk. Tegenwoordig zie je meestal banken in de kerk maar vroeger waren dit vaak losse stoelen. Deze waren voorzien van een armleuning en een bankje waarop je kon knielen tijdens het bidden.

Speciaal type; de rolstoel
De rolstoel is een middel voor mensen die slecht ter been zijn of verlamd zijn, en waarmee ze toch van de ene naar de andere plaats kunnen gaan. Er zijn gewone modellen waarbij men geduwd kan worden, maar ook elektrische rolstoelen die men zelf kan bedienen.