Een tweedehands stoel kopen

Meubels kunnen vaak zeer prijzig zijn. Zeker als je meerdere meubels in een keer wilt aanschaffen, kan de totale prijs behoorlijk oplopen. Voor goede kwaliteit ben je zo heel wat euro’s kwijt.

 

Een tweedehands stoel kopen
Toch is er een manier om goedkoper aan meubels te komen. Stel dat je oude stoel kapot is of je wilt gewoon eens wat anders, dan kun je eens op zoek gaan naar een gebruikt exemplaar. Bij tweedehands wordt vaak gedacht aan oud en versleten, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Een tweedehands stoel kun je ook krijgen in goede staat en wat het mooiste is, is dat je deze vaak ook nog eens voor een spotprijsje kunt krijgen en soms zelfs helemaal gratis. 

Advertenties met aanbod
Mensen die hun meubels kwijt willen, bijvoorbeeld na aanschaf van nieuwe meubels, wegens verhuizing of wegens ruimtegebrek bieden hun spullen vaak aan in advertenties. Dit kan zijn in een krant, tijdschrift of bij de supermarkt op het bekende prikbord. Als je daar eens kijkt is de kans groot dat je wel iets zult vinden.

Internet en het zoeken naar gebruikt meubilair
De meest gebruikte mogelijkheid om aan gebruikte spullen te komen en dus ook een tweedehands stoel, is het rondkijken op de verschillende advertentiesites die internet tegenwoordig herbergt. Zo heb je de meest bekende sites als marktplaats, speurders en ebay waar je vaak wel een mooi koopje kunt vinden. En je moet niet denken dat er alleen ouderwetse spullen worden aangeboden, je vindt er vaak de modernste en mooiste dingen. Als iemand er snel vanaf wil, dan is het ook nog eens mogelijk dat je het gratis af kunt halen. Je moet dan wel zelf voor vervoer zorgen. Zo kun je zeker voor weinig geld iets moois kopen. Deze websites zijn gemakkelijk te gebruiken. Zo kun je bij marktplaats en speurders aangeven waarnaar je op zoek bent en zelfs op je eigen woonplaats of plaatsen in de buurt zoeken, zodat je niet ver hoeft te reizen om het op te halen. De mogelijkheid is er ook om een bod te plaatsen, maar meestal worden spullen er direct verkocht. Ebay is een veilingsite en dit houdt in dat je een bod kunt doen. Soms is er de mogelijkheid om iets direct voor een vaste prijs te kopen. Zorg ervoor dat je als je twijfelt over de staat van de tweedehands stoel, je voor de daadwerkelijke koop goede foto’s krijgt of de spullen eerst zelf kunt zien zodat je weet dat ze in een goede staat zijn.

Opnieuw bekleden van een tweedehands stoel
Tweedehandse spullen kunnen wel eens een lichte beschadiging hebben. Vaak zijn deze beschadigingen gemakkelijk te repareren. Vooral als het stof iets los zit of kapot is, kun je dit zelf bekleden met een nieuwe stof. Dit is niet zo heel moeilijk en kost niet veel. Ook kun je er voor kiezen om een plaid over de stoel te doen. Zo ziet deze er dus weer als nieuw uit.