De mogelijkheden van een verstelbare stoel

Een stoel is er met de bedoeling om ons lichaam in te laten rusten en te ondersteunen.

 

 

Het is daarom belangrijk dat je gebruik maakt van een goed exemplaar. Zeker als je veel zittend werk doet, is het belangrijk een model te hebben dat op je lichaam is afgesteld.

Mogelijkheden van afstelling
Een verstelbare stoel zorgt daarvoor, doordat alle onderdelen precies de juiste afstellingen kunnen hebben die voor jouw lichaam goed zijn. Zo kun je onder meer de volgende onderdelen veranderen:
· Hoogte
· Leuning
· Zitvlak
· Armleuningen
Alles kan precies op maat ingesteld worden, zodat je een goede zithouding krijgt.

Verstelbare stoel en houding
Een verkeerde houding tijdens het zitten kan voor veel lichamelijke klachten zorgen. Het kan voor concentratieproblemen, rug- en knieklachten zorgen. Verstelbare stoelen zijn daarvoor een ideale oplossing, zeker als je dus voor je werk heel wat uurtjes aan je bureau of computer moet zitten.

Het gemak van een verstelbare kinderstoel
Niet alleen volwassenen kunnen problemen krijgen door een verkeerde zithouding, maar ook kinderen. Voor kinderen is het belangrijk dat ze op jonge leeftijd al een goede zithouding aanwennen. Voor kinderen is er ook de speciale meegroeistoel. Dit is een verstelbare uitvoering die aan te passen is aan de groei van een kind. Er kan dus heel wat jaren gebruik van gemaakt worden. Deze kan dan als het kind gegroeid is, versteld worden naar de hoogte die dan voor het kind goed is.

Verstelbare relaxstoel om te ontspannen
Heerlijk 's avonds lekker onderuit in een lekkere grote relaxfauteuil. Deze zijn verstelbaar waardoor je heerlijk in een ontspannen houding kunt zitten en bijvoorbeeld tv kunt kijken, een boek lezen of een spelletje kunt doen. Van deze exemplaren zijn bijvoorbeeld de rugleuning, armleuningen en zitvlak verstelbaar. Meestal kun je aan de onderkant van de fauteuil ook nog eens een extra voeten- en beenondersteuning toveren, waardoor je de benen heerlijk omhoog kunt leggen. Heerlijk, zeker als je de hele dag op de been bent. Zo komt je lichaam weer tot rust en kun je lekker ontspannen.