Stijlen

Stoel en fauteuil stijlen.

Design betreft de vormgeving en de presentatie van een object en zorgt voor waarde, kwaliteit en betekenis. Een designstoel voegt vorm, kleur, textuur en dimensie toe aan de leefomgeving.

 


De 60 jaren stijl is zeer bekend en komt tegenwoordig nog vrij vaak terug in gebouwen.

 

 


Antiek betekent oud en de algemene definitie is dat het minimaal 100 jaar oud moet zijn en met de mensenhand vervaardigd.

 

 

 


Iedereen heeft een eigen smaak. Zo houdt de een van modern of klassiek en een ander van antiek of art deco. Zeker als het op meubels aankomt, is er keuze genoeg in de verschillende meubelstijlen.


Barok is een stijl uit Europa uit de 17e en 18e eeuw en is afkomstig uit Italië en komt vooral voort uit de architectuur. Ook de inrichting van een huis werd daarop aangepast met een bepaalde stijl meubels. Kunstenaars bleven deze stijl gebruiken tot ongeveer eind 18e eeuw. Vooral mensen uit de hogere rangen en standen waren in het bezit van Barok.

 


De koloniale stoel is afkomstig uit Java Indonesië en wordt gemaakt van zeer oud teak hout.

 

 

 


Een luxe stoel kan vele verschillende eigenschappen hebben. Zo kan deze extra functies hebben, of gemaakt zijn van luxe materiaal. 

 


Vintage maakt in principe deel uit van een modetrend. Een vintage stoel is oud en door nieuwe interesses in oude zaken, is de term vintage ontstaan.