Een stoel in de stijl van de jaren 60

De 60 jaren stijl is zeer bekend en komt tegenwoordig nog vrij vaak terug in gebouwen.

 

 

Als men aan de jaren 60 denkt dan denk je onmiddellijk aan Elvis Presley, Marilyn Monroe en James Dean. Op meubelgebied komen we dan vaak de bekende diner meubels tegen. Tegenwoordig zijn er veel zaken die precies die look willen creëren in hun showroom of winkel. Denk hierbij aan een inrichting die typisch sixties is en voorzien is van mooi gekleurde banken die in alle vormen te krijgen zijn, tafels in alle kleuren en vaak ook nog eens een juke box in de zaak. De verlichting is meestal neonlicht. Vooral reclameborden waren voorzien van neonlicht. Om hier het beste een beeld bij te krijgen, kun je denken aan de tv serie happy days. In deze serie werd veel tijd doorgebracht in de diner. De 60-er jaren stijl is gebaseerd op de rock ‘n roll van toen.

Stoel in de stijl van de jaren 60
Veel mensen die van deze stijl houden, kiezen er ook voor om hun huis zo in te richten. Het is een erg mooie en aparte stijl waardoor je bezoek zich direct weer in die periode waant. Een zestiger jaren stoel is te krijgen in verschillende soorten en modellen en in vrijwel alle kleuren, maar meestal in de typische kleuren die in die tijd voorkwamen. Van keukenstoel tot fauteuil, alles is mogelijk. Hier voglen enkele voorbeelden:
· Bell Air
· Krukken
· Hollywood

Bekende zestiger jaren stoel
Een aantal bekende modellen zijn:
· Mushroom
· Cube
· Cone
· Eg

Kenmerken van de Mushroom
Deze heeft geen leuningen aan de zijkant of achterkant. Het lijkt op een kruk en heeft de vorm van een mushroom, oftewel paddestoel. 

Cube uit de jaren 60
Dit is wel de bekendste uitvoering uit de sixties. De cube wordt aan het plafond bevestigd. Het is eigenlijk een halve circel waarin je in kunt zitten. Deze zijn heerlijk groot waardoor je er dus helemaal in kunt kruipen.  

De Cone in de vorm van een hoorn
De Cone is een sixties uitvoering die lijkt op een hoorn. Hij loopt van onder smal af naar boven. Ook in deze stoel kun je helemaal wegkruipen.

Type Eg
Eg betekent ei en deze lijkt dan ook op een ei. Het is eigenlijk een rond ding dat dicht is en als je het open maakt kun je in het bovenste gedeelte zitten. De opengeslagen klep is dan de rugleuning. Deze stoel kan ook buiten gebruikt worden.

Prijzen van een model in de stijl van de jaren 60
De prijzen zullen zeer variëren en dit hangt af van welk type je wilt. Een keukenstoel is te krijgen vanaf € 80,00 per stuk, een dinerstoel vanaf € 125,00 per stuk en een relax fauteuil vanaf € 350,00 per stuk.