Trendy met een vintage stoel

Vintage maakt in principe deel uit van een modetrend. Een vintage stoel is oud en door nieuwe interesses in oude zaken, is de term vintage ontstaan.

 

 

Vaak betreft het designer of handgemaakte meubelen die een bepaald tijdperk vertegenwoordigen en ook nog eens een stijlvolle waarde hebben. Een vintage stoel is afkomstig uit de periode tussen 1920 en 1970. Door de enorme vraag en de grote interesse ervoor, is deze periode uitgebreid met de jaren 80. Meubels die stammen van voor 1920 worden eerder beschouwd als antiek, hetgeen populair is bij verzamelaars, maar minder vaak daadwerkelijk wordt gebruikt.

Vintage is in de mode
Tegenwoordig is vintage populair. Het is dus in om dergelijke meubelen te hebben. Toch is het niet de eerste keer dat het in de mode is. Ook in de jaren 60 was het helemaal in om oudere meubels te bezitten uit een andere periode. Vintage is meer dan oude spullen. Het zijn meubels van 30 jaar of meer geleden die er oud uitzien, maar de sfeer van toen doen herleven. De meubels mogen echter geen vlekken hebben of er versleten uitzien. Ze moeten wel nog in goede staat verkeren.

De waarde van vintage
De echte vintage stoelen zijn zeer waardevol. Ze worden dan ook niet alleen als pronkstuk gekocht, maar ook als investering en ze zijn dan ook redelijk prijzig en worden vaak door verzamelaars gekocht.

Goedkopere reproducties
Om toch iedereen van vintage te kunnen laten genieten, wordt er tegenwoordig veel namaak gemaakt, die ook wel reproducties worden genoemd. Het ontwerp wordt dan afgekeken van een echte vintage stoel en precies zo nagemaakt, alleen vaak van goedkoper materiaal. Je hebt dan wel de look, maar het materiaal is dan vaak anders. Of het nu echt of namaak is, de vraag is en blijft groot en de populariteit blijft groeien.